Веселин Великов ще води като старши треньор мъжкия представителен тим на Хебър Пазарджик през сезон 2024/2025 година, съобщиха от клуба. Наследникът на Любослав Пенев започва официално работа от днес, а в спортно-техническия му щаб влизат асистентите Левон Апкарян (помощник), Венко Димов (треньор на вратарите) и Владислав Георгиев (кондиционен специалист). 

"Благодаря на Хебър за поканата и гласуваното ми доверие. Ще работя с всички сили да го оправдая в максимална степен. За всеки треньор ще бъде трудно да заеме този пост веднага след Любослав Пенев, който безспорно вдигна летвата високо. Въпреки това вярвам, че с усилията на моите асистенти, ръководството, спонсорите, футболистите и феновете, ще направим всичко възможно Хебър да играе добър и печеливш футбол", заяви след подписване на договора си с Хебър Веселин Великов.

Той е бивш национал на България. Роден е на 19 март 1977 г. в град Елена. Като футболист, играещ на поста защитник, преминава през отборите на Етър, ЦСКА - носител на Купата на България (1999), Марек, Кавала (Гърция), Родопа (Смолян), Любимец, където и завършва кариерата си. Треньорската му кариера започва от Любимец през 2013 г., а след това в продължение на три години води Дунав, с който записва мачове и в европейските клубни турнири. Под негово ръководство в първия сезон, в Първа лига Дунав завършва на четвърто място, като с това изравнява клубния си рекорд за най-високо класиране в елита на българския футбол. Отборът участва и в турнира Лига Европа, където отпада от Иртиш (Казахстан) в първия предварителен кръг. Заради постиженията през тригодишния си престой в Русе, Великов е награден със Златна значка "Русе" от кмета на града Пламен Стоилов. Великов е бивш наставник на Царско село, Кариана (Ерден), Ботев (Враца), Етър и Черноморец (Бургас).