Първодивизионният футболен клуб Хебър Пазарджик представи днес официално новия си старши треньор Веселин Великов. Той замени на поста Люябослав Пенев, който напусна, за да поеме Локомотив Пловдив.

Футболистите от състава се събраха днес на стадион "Георги Бенковски" за първа лятна тренировка под ръководството на Великов.

"Днес започваме официално с предсезонната си подготовка, после заминаване на лагер в Словения на 28 юни, там ще изиграем пет контроли. Когато се върнем, ще се готвим за контролата със Спартак Варна", каза Веселин Великов за БТА.

"Знаех, че няма да е лесно, нямаме време за празни приказки, трябва да се работи и да надграждаме това, което е направено от Любослав Пенев. Той вдигна летвата много високо и трябва да се докажем на другите отбори в елитната лига", добави още той.

Договори с клуба вече са подписали защитникът Уго Озее от Крумовград, още един бранител - Радослав Терзиев от Спартак Варна, полузащитникът Мартин Райнов от Локомотив Пловдив, крилото Георги Търтов от Славия. Нов контракт парафира и украинеца Олексий Збун. Към състава ще се присъединят и пет момчета от втория отбор, а пробен период ще изкарат вратарят Марко Ла Роса, украинецът Петро Долхов и Кристиян Андонов от Ботев Ихтиман.

"Селекцията в Хебър все още не е приключила", каза още Великов.