Напрежението в Хебър сякаш няма край. Сега огънят разпали Атанас Кабов, който е подал молба за разтрогване на договора по вина на клуба, докато от ръководството са категорични, че няма причина да го направи. Затова "гробарите“ се готвят да подадат иск за спиране на правата му, ако не се яви на тренировките до края на седмицата и не замине заедно с останалите на лагер в Словения. Това означава, че двете страни вървят към съд, пише  „Мач Телеграф“.
 
На 7 юни от Хебър са превели чрез компания, която предоставя разплащателни услуги, две заплати на Кабов. Касиерката обаче допуснала грешка и вместо на сметката на Кабов, пратила сумата в тази на „гробарите“. В понеделник грешката била поправена, но агентът на Атанас е категоричен, че сроковете са изпуснати и той има правото да скъса отношенията си с Хебър. 
 
На стадион „Георги Бенковски“ са потърсили мнение от специалисти по спортно-правните въпроси, които са били категорични, че Кабов няма как да си тръгне по този начин. „Гробарите“ са му отправили няколко покани, с който го подканят да се яви на сбора и на тренировките, които последваха, но той не е откликнал на нито една от тях. От Хебър са категорични, че ще търсят докрай правата си. Причината е, че за правата на Кабов са платени 60 000 лева, а освен това той е сред играчите с най-сериозни заплати. 
 
През зимата Кабов направи подобен опит да скъса, но тогава Хебър успя навреме да го спре. Любо Пенев обаче му вдигна мерника и той дълго време тренираше с втория тим преди да бъде реабилитиран.