Петима футболисти от досегашния състав на Хебър няма да продължат в следващия сезон с пазарджишкия тим във Втора лига, съобщиха от клуба.

Ангажиментите си клуба приключват Мартин Сечков, Цветан Павлов, Руслан Иванов, Кирил Георгиев и Николай Стоилков. На първите двама е предложено да започнат работа като треньори в Академията на клуба още от лятото, докато другите трима състезатели ще продължат с футбола на друго място. 

Съвсем скоро Хебър ще обяви и новите попълнения в отбора, които ще бъдат точно пет. С четирима от тях ръководството на клуба вече е постигнало договорка и контрактите за преминаването им на стадион „Георги Бенковски” ще бъдат парафирани през новата седмица. Става въпрос за двама защитници и още толкова полузащитници. Чака се и нов нападател. Всички новопривлечени футболисти са свободни агенти от отбори в Първа лига.

Старши треньорът на Хебър Николай Митов заяви, че не му е било лесно да се раздели с петима от досегашните си момчета.

"Ние сме едно цяло и когато трябва да се разделиш с петима винаги е трудно. Няма обаче начин всички да останат и в същото време да се подкрепим с още 5-6 нови попълнения от елита. Аз се срещнах лично с всеки един – Руслан, Сечката, Газелата, Цецо и Кико и им благодарих за всичко, което направиха за Хебър по време на престоя си тук. Но това е животът, това е футболът, коментира Митов. Колкото им е трудно на тях, на мен ми е било два пъти повече, защото ние бяхме като едно голямо семейство. Пред мен и екипа ми обаче има нови цели, а главната и основна отговорност нося аз. Бих казал, че направихме трудното с това толкова дълго чакано влизане, но сега предстои още по-трудното, защото от мен се иска да изградя отбор, който да бъде фактор в „Б” група, а не да си живурка там", коментира треньорът.

Митов изрази надеждите си, че Мартин Сечков и Цветан Павлов ще поемат подадената им ръка и ще станат треньори в школата на Хебър, защото тя има нужда от млади хора като тях, които да трупат опит вече и като треньори в бъдеще.

Първият сбор в Хебър ще бъде на 12 юни.

От днес на практика футболистите на Хебър са в лятна ваканция. Тя ще бъде рекордно кратка за тях – точно 10 дни. Първият сбор за лятната подготовка вече е фиксиран за 12 юни от 18 часа на стадион „Георги Бенковски”. Поради твърде малката пауза до старта на подготовката повечето футболисти още днес заминаха на почивка. 

На състезатели и треньори са изплатени абсолютно всички бонуси и премии за влизането във Втора лига, включително и вчерашния стимул за победата над Германея, както и заплатата за месец май.