Румен Димитров е човекът, който рестартира Хебър през 2016 г. след три години забвение. Именно негова е най-голямата заслуга за възстановяването на днешния клуб. Той също присъства на пресконференцията на Хебър и изложи в резюме как клубът е стигнал до тук. През декември Димитров, който е общински съветник и строителен предприемач, дари 10 000 лева на Хебър.
 
"През 2015-а година Хебър нямаше мъжки отбор, а само школа и то с малко деца. Не можехме да направим дори един отбор, който да участва в първенствата на БФС. 
 
На следващата година обединихме усилията си и започнахме да търсим варианти за участие във В групац Така тръгнахме и с голямата помощ на общината успяхме да се справим.
 
От ноември общината не е превеждала никакви пари от  заложените в началото на годината. Бяхме принудени с колеги от бизнеса да спасим клуба и ако не бяхме ние, сега отборът нямаше да води спортно-състезателен процес.
 
Призовавам за обединение, за да продължим да пишем историята на Хебър. Без усилията на общината, е невъзможно клуът да оцелее, роне до края на сезона. Сега в клуба има 320 деца с 18 гарнитури и два мъжки отбора", обясни Димитров.

подкрепя българския спорт