Отборът на Хебър Пазарджик изкова изключително ценен успех, след като порази с 3:1 Септември София в мач от 33-ия кръг на efbet Лига. Както е известно, двата отбора се борят за своето оцеляване в елита на страната и победата направи така, че Хебър задмина съперника си и вече е с 26 точки и вече е 14-и. Септември остана 15-и с 25 пункта, като в актуалното класиране столичани биха изпаднали, ако то се запази такова до края.

Георги Търтов поведе пазарджиклии в резултата с попадение в добавеното време на първата част, но Кристиян Пешов изравни резултата в 78-ата. Радостта на Септември обаче трая само три минути, след като Алекс Серано отново поведе отбора си напред, а Стефан Цонков оформи крайния резултат на „Георги Бенковски“ две минути преди края на срещата.

Мачът буди голям интерес и заради сблъсъка на треньорските скамейки между Любослав Пенев и Красимир Балъков. Двата отбора са замесени в битката за  оцеляване - домакините се намират на 15-о място с актив от 23 точки, а столичани са с една позиция по-напред в таблицата и с 25 пункта.
 
В 22-ата Димитър Шейтанов направи страхотно спасяване, след като Петър Чуич не действа добре в наказателното поле на Септември след центриране на Търтов отдясно. Алехандро Серано нанесе силен удар с глава, но Шейтанов действа страхотно и изби. Секунди след това пък Стефан Цонков се озова в наказателното поле на Септември след блокиран удар на Венснанс Марсел, но от пет метра той не успя да прати топката във вратата на Шейтанов и уцели десния страничен стълб.
 
 Хебър продължи с активните си действия, но Шейтанов направи поредно спасяване след удар с глава на Алекс Серано от няколко метра. Пет минути преди края на първото полувреме натискът на домакините даде нужния резултата, след като Венсан Марсел се разписа в срещата. Това се случи, след като нападателят се разписа, но в хода на атаката имаше контакт между Марк-Емилио Папазов и вратаря Шейтанов. Това принуди реферът Тодоров да отиде на on-field ревю, и след като разгледа ситуацията отмени гола на Хебър и показа жълт картон на Папазов.

В добавеното време на срещата домакините все пак откриха резултата. Октай Хамдиев получи в наказателното поле на столичани и шутира много силно, но Шейтанов отново реагира чудесно. Той прати обаче топката на пътя на Георги Търтов, който отблизо с глава откри резултата - 1:0.

Двадесет минути след подновяването на играта гостите стигнаха до първи точен удар към вратата на Хебър чак в 65-а минута, когато Валентин Йосков стреля от дистанция, но Петър Дебърлиев показа, че не е заспал под рамката на вратата си и с дясната ръка изби в корнер. В 78-ата Стефан Милич се пребори в наказателното поле на Хебър и подаде с глава към Кристиян Пешов, който отправи мощен удар с левия крак и беше неспасяем за Дебърлиев.

Попадението дълго беше разглеждано от реферите за потенциална засада, но такава нямаше.

 Домакините пак излязоха напред в резултата, след като резервата Лорен Марузин надбяга вдясно Пешов и центрира към Алекс Серано. Той не се посвени и шутира силно с левия крак от воле, за да не остави шансове на Шейтанов - 2:1.

Тимът от Пазарджик вкара трети гол две минути преди края на срещата, след като топката беше центрирана в наказателното поле на Сепетмври отдясно. Бранител на гостите опита да изчисти, но вместо това я прати към Цонков, който отблизо с глава не сбърка за 3:1.

FT ХЕБЪР - СЕПТЕМВРИ 3:1
 
1:0 Търтов (45+1)
1:1 Пешов (78)
2:1 Серано (81)
3:1 Цонков (88)
 
Стадион "Георги Бенковски", Пазарджик
Главен съдия Станислав Тодоров
 
ХЕБЪР: 1. Петър Дебърлиев-К, 33. Стефан Цонков, 5. Мартин Михайлов, 55. Георги Вълчев, 27. Роберт Мазан, 44. Николай Николаев, 8. Алехандро Гарсия, 97. Венсан Марсел, 10. Марк-Емилио Папазов, 77. Октай Хамдиев, 98. Георги Търтов 
 
Резерви: 88. Мартин Янков, 99. Архан Исуф, 3. Богомил Божуркин, 9. Ивайло Михайлов, 28. Осира Корнел, 84.  Стилиян Тисовски, 7. Стоян Стоичков, 11. Лорен Марузин, 39. Анте Живкович
 
Треньор Любослав Пенев
 
СЕПТЕМВРИ: 21. Димитър Шейтанов, 14. Мартин Стоянов, 26. Константин Чешмеджиев, 24. Стефан Милич, 16. Кристиян Пешов, 18 Петър Чуич, 20. Красимир Станоев-К, 17. Симеон Александров, 6. Атанас Кабов, 3. Мартин Петков, 9. Валентин Йосков 
 
Резерви: 1. Иван Василев, 7. Айкут Рамадан, 8.  Александър Тодоров, 15. Влатко Стояновски, 4. Иван Арсов, 23. Йоан Гаврилов, 11. Мартин Ачков, 13. Мартин  Николов, 19. Митко Митков
 
Треньор Красимир Балъков
 

подкрепя българския спорт