Левски София разби с категоричното 4:0 Хебър Пазарджик в приятелска среща, провела се под дъжда на стадион „Георги Аспарухов“. Проверката беше част от „синята“ подготовка за голямото дерби на 19-и октомври срещу ЦСКА, а столичният тим не остави никакви шансове на тима, воден от Йордан Минев.

Мустафа Сангаре откри резултата в 29-ата минута, а Клеман Икена удвои с красиво попадение в заключителните минути на първата част.

През второто полувреме след дълго отсъствие в игра се завърна Илиян Стефанов, а халфът блесна в контролата с две попадения. Първо той се разписа в 72-ата, а второто му попадение дойде в 84-ата.

Това е единствената обявена проверка за отбора на Станислав Генчев по време на националната пауза, като сега в дните до дербито с ЦСКА „сините“ ще тренират на помощните игрища на „Герена“.

startphoto.bg
29 снимки

В петата минута домакините стигнаха до опасност. Майко центрира отляво, а Асен Митков стреля с глава, но Дебърлиев изби в напречната си греда. Топката отиде у Мислович, който стреля от движение, ала встрани. Три след това Клеман Икена засече на близката греда топката от ъглов удар, но не намери очертанията на вратата.

В деветата минута на контролата Левски нацели гредата на Хебър за втори път. Патрик Мислович изведе Сангаре сам срещу Дебърлиев. Нападателят преодоля стража, но топката се отби в десния страничен стълб на пазарджишката врата. Постепенно темпото на "Герена" от страна на домакините се намали, но все пак столичани бяха по-дейният тим по терена.

В 21-ата минута Матей Маркович от Левски увисна доста лошо при центриране от ъглов удар и топката отиде при Шейк Диаманка, но опитът на нападателя на Хебър отиде встрани от опразнената врата на Левски. В хода на първата част над стадиона в Сухата река започна да се излива сериозен дъжд, който попречи на интензитета при двата отбора.

Това не попречи на Левски да открие резултата в 28-ата минута, макар Уилиям Фюнкю да се превиваше с болки на терена за Хебър. Патрик-Габриел Галчев получи вдясно и центрира към непокрития Сангре, който се извиси и с глава преодоля Дебърлиев, който опита да отрази - 1:0 за Левски.

Десетина преди края на първата част Диаманка и Божидар Пенчев комбинираха отляво, а вторият центрира към Георги Стайков, но играчът на Хебър не стигна топката с глава. След това бранител на Левски изчисти сигурно в корнер. След него Мирослав Терзиев се отскубна от "синята" отбрана и отново стреля, но и той не беше точен.

Три преди края Хебър можеше да изравни резултата, но техничен удар на Георги Стайков профуча встрани от "синята" врата. Малко след това Фабио Лима се разписа с глава, но реферът вдигна флага за засада, след като бразилецът беше в нередовна позиция. Малко след това пък Дебърлиев спаси силен удар от разстояние на Патрик Мислович. След корнера Клеман Икенна реализира фантастичен гол. Фабио Лима центрира на близката греда, където изскочи Икенна. Халфът с гръб към вратата насочи топката с пета и тя мина под плонжа на Дебърлиев за 2:0.

На почивката Станислав Генчев направи доста промени в състава, за да разреди минутите на своите футболисти в тази контролна среща. В 54-ата минута Хебър стигна до опасност след удар отдалеч, но Иван Андонов изби красиво с една ръка в ъглов удар. На два пъти Мустафа Сангаре можеше да вкара трети гол в срещата, но нападателят не успя, а след близо час игра след много дълго отсъствие от игра в игра за Левски се появи Илиян Стефанов, който замени именно френския нападател с малийски корени.

Двадесет минути преди края на двубоя Илиян Стефанов беше близо да се завърне с гол след контузията. Халфът излъга стража на гостите и шутира по диагонала, но топката се отби в гредата на Хебър за трети път в срещата. Все пак Стефанов вкара гол в тази среща, а това стана в 72-ата минута. Карлос Охене проби и даде успореден пас към Стефанов, който този път преодоля вратаря на Хебър - 3:0.

Левски vs Хебър

източник: startphoto.bg

Шест минути преди края Стефанов вкара втори гол в двубоя. Топката беше разпределена вляво и топката беше подадена успоредно към Стефанов, който отблизо нямаше как да сгреши - 4:0.

Илиян Стефанов потърси своя хеттрик в срещата с удар от далечна дистанция, но топката отиде в Сектор "Г" на "Георги Аспарухов". Това беше и последното по-интересно нещо от контролата в столицата.

FT / Левски – Хебър 4:0

1:0 Сангаре 29', 2:0 Икена 45', 3:0 Стефанов 72', 4:0 Стефанов 84'

Левски: 44. Матей Маркович – 6. Цунами (К), 50. Кристиян Димитров, 31. Мартин Пасалидис – 3. Майкон, 30. Клемен Икена, 23. Патрик Мислович, 10. Асен Митков, 22. Патрик-Габриел Галчев – 7. Фабио Лима, 12. Мустафа Сангаре

Резерви: 99. Иван Андонов, 21. Алдаир, 8. Карлос Охене, 14. Илиян Стефанов, 11. Джавад Ел Джемили, 17. Евертон Бала

Треньор: Станислав Генчев

Хебър: 1. Петър Дебърлиев – 55. Мартин Михайлов (К), 18. Радослав Терзиев, 88. Милен Гамаков, 44. Николай Николаев – 21. Божидар Пенчев, 19. Георги Стайков – 15. Уилям Фонкю, 8. Кристиян Андонов, 77. Октай Хамдиев – 29. Шейх Диаманка

Резерви: 99. Мартин Янков, 98. Георги Търтов, 88. Лазар Лазаров, 77. Николай Метанов, 84. Стилиян Тисовски, 24. Енцо Ел Фатахи, 9. Калоян Кръстев, 7. Олексий Збун, 23. Калоян Пехливанов, 4. Костадин Велчев, 2. Иван Дишков

Треньор: Йордан Минев

подкрепя българския спорт