Наставникът на Хебър Пазарджик – Любослав Пенев, бе много доволен от гръмкия успех, който тимът му записа в SESAME Купа на България. Пазарджиклии отстраниха състава на Пирин от ¼-финалите на турнира и се класираха за полуфинал за първи път в своята история. Домакините се наложиха с 2:1, а победният гол падна в продължението на срещата.

„Започнахме мача леко притеснени, което е нормално. Създадохме 2-3 ситуации, Дебърлиев спаси също, в края на полувремето вкарахме гол, който ни даде преднина. През второто полувреме продължихме по същия начин, да търсим победата без да се притесняваме и да бъдем близо до противниковата врата.

Това тренираме. Момчетата непрекъснато напредват. Поздравявам ги, както и феновете, които ни подкрепят. Мачовете ни трябва да се играят от първата секунда до последния съдийски сигнал. Не е първият, надявам се и да не е последния мач, в който бележим в самия край.

На нападателите това им е работата -  да вкарват. Повече не искам да коментирам футболистите, които си тръгнаха, защото трябва да използвам п0-крайни думи. Съсредоточаваме се върху играчите, които са тук в момента.

Ние сме доволни и щастлив, че продължаваме напред. Пишем история за Хебър, наслаждаваме се и ще мислим за съперника по-натам. Мисля, че това означава много за града.

Хората, които имат претенции, че помагат или ще помагат, нека да го направят и на дела”, каза Любо Пенев след мача.