Треньорът Душан Керкез обмисля да направи сериозни промени в атаката на Ботев Пд за „гостуването“ на Хебър.

Мачът с тима от Пазарджик ще се играе на „Колежа“, въпреки че „канарчетата“ са гости по програма.

Очаква се за първи път след идването си в Ботев Вини Трибуле да започне от първата минута.

Титулярният таран Мартин Секулич ще бъде сред резервите, а крилото Акере ще получи почивка най-вероятно.

Както е известно, Ботев изпитва най-сериозни проблеми именно в предни позиции, заради травмите на двама от най-класните си играчи – Антъни Уджа и Георги Николов. Първият ще се върне в игра през пролетния сезон, а Николов ще отсъства поне още два месеца.

Привличането на Вини Трибуле – бивш голмайстор на Берое, бе именно реакция на травмите на двамата нападатели. Трибуле записа първи минути с екипа на Ботев при гостуването на Зрински и не се представи никак лошо. Той дори отбеляза и гол в края, но той бе отменен заради засада.

Другата дилема пред Керкез е дали да използва в средата на терена Янис Карабельов. Бившият футболист на Славия е твърд титуляр, но в последните мачове не се представя на ниво и във фенските групи на Ботев е обвиняван за слабото представяне на „канарчетата“ в Мостар. След него треньорът Душан Керкез защити Карабельов и обяви, че той е много важен футболист в неговата схема.

Резерва ще остане естонският вратар Игонен, който бе привлечен в Ботев през зимната пауза на миналото първенство именно от Хебър. През есента той дори спаси дузпа на Секулич при победата на тима от Пазарджик над Ботев с 1:0.

подкрепя българския спорт