Наставникът на Хебър – Любослав Пенев, заяви след нулевия хикс срещу ЦСКА, че е доволен от играчите си. Специалистът отказа да даде оценка на сина си Николас, който записа дебют в елита, но обяви какво го е накарало да остане начело на пазарджиклии, след като изпълни ангажиментите си през пролетта.

„Треньорският щаб трябва да се различава от цвета на футболистите – имаме червено, черно, сиво. Търсим една разлика, която е важна. Хебър са играли с червено някога, ако не се лъжа. Не е нещо ново или странно. Доволен съм иначе от видяното. Дисциплина, много уверени, със самочувствие и желание. Може би 10-15 минути бяхме по-плахи, но се коригира бързо“.

start-photo.bg
98 снимки

„Приятно е, че имаше толкова публика. От значение е за отбора. Никой не обича да играе пред празни трибуни. Не го питах съдията дали е гледал ситуацията. Беше редно да разгледа ситуацията. Да имаме ясна и точна оценка. Трябваше да се разгледа“.

Относно своя син Николас, Пенев заяви: „Аз разчитам на едно звено – младежта, по-големите на 24-25-26 години и по опитните от 27-28 нататък. Всички тези хора – работим 3-4 месеца. Вървят нещата много добре“.

„Проектът е важната дума. Оставането беше голямо предизвикателство. Преди 3 месеца помните задачата – не играхме и бараж дори. Тези момчета трябва да са доволни, да играят със самочувствие. Тренираме в часа на мача, което е задължително. Съвсем реална обстановка. Поне когато сме домакини. Като сме гости, не те пускат“.

подкрепя българския спорт