Хебър приключва днес двуседмичния си лагер в Алания, Турция. Това е и повод старши-треньорът на отбора да сподели впечатленията си от последната контрола на тима, играна снощи срещу Металист 1925 и за лагера в южната ни съседка като цяло. 

"Първото полувреме от мача с Металист бяхме катастрофални. Нямаше агресия, а имаше много брак. Много лесно давахме топката на противника да ни контраатакува. Това са неща, за които говорихме на разбора, че не бива да допускаме. След почивката момчетата се представиха добре и съм доволен от показаното. При втория гол на противника попречи може би и вятъра. Имам колебания и за засада при първия, но аз гледам по-общо на нещата. Не ми хареса как влязохме в мача и ще имам разговор с момчетата по тази тема. Вярно е, че е последен ден от лагера, всички са физически, а и ментално изморени, но ние сме дошли тук да работим и това са мачове, които са ни необходими за да се подготвим максимално добре за шампионата, където в решителните битки подобно отпускане и подценяване на ситуации или мач като цяло е недопустимо", убеден е Манчев. 

Той даде и оценката си за режима в Алания в генерален план.

"От лагера съм много доволен, защото изпълнихме задачите, за които бяхме дошли тук. Условията бяха много добри, играчите се вложиха максимално, а с изключение на първите 45 минути от мача с Металист съм доволен и от играта в контролите на турска земя. Не искам да коментирам за пропадналата проверка с Каспий, но в глобален план няма за какво да съжалявам. Имаме някои състезатели, които ще трябва да наваксват - говоря за Алекс Серано и Лорен Маружин, но в близките 10 дни ще успеем да поработим за да сме в пълен състав за първия официален мач срещу ЦСКА 1948. Като цяло започвам да избистрям в главата си, тези на които ще дам доверието си да започнат срещу ЦСКА 1948, макар че някои се опитват да ме опровергаят. Все още не съм наясно и в близките 10 дни ще дам възможност в тренировките на всички момчета да заслужат мястото си сред стартовите 11 за първия официален двубой", завърши Манчев.