Предводителят на Хебър Пазарджик – Любослав Пенев, коментира равенството на неговия отбор като гост на Пирин в последен мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Пенев остана доволен от представянето на отбора му в Благоевград и коментира ситуации от предните съдийски решения с участие на Хебър.

„Ние играем с идеята да побеждаваме. Днес това не се получи. Бяхме с човек по-малко много време. Картонът първия на Йоан е спорен за мен. Вторият има настъпване – окей. Доволни сме, важното е, когато прибавяме точки в актива. Играхме добре и в двете полувремена и логично изравнихме. До последно се надявахме да имаме още възможности за гол. Важна е дисциплината в такива моменти. Поздравих момчетата с добрия мач. Има неща, които трябва да се коригират. Показаха ни картони, които не са такива ситуации. Редно е да има диалог между футболисти и съдия. Лесно е – вадиш картона и так, веднага. В много случаи не е редно“, започна Пенев.

startphoto.bg
38 снимки

„Много добре започнахме, изпробвано е и дава резултат. Това е точната тактика, която малко се развали. Не загубихме мача и това е важно за самочувствието за отбора. Прицелени сме в следващия мач към трите точки. Ние не сме излизали от пътя на победата. Справяме се добре и мисля, че продуктът, който представяме, е добър. Убеден съм, че в никакъв случай няма да играем по-слабо, няма гаранция, но ще се постараем това да не се случва. Преди мача четох, че Враца подават жалба срещу съдийството. В този ред на мисли искам да кажа нещо интересно, това е фактология. Предният ни домакински мач – нищо лично, но заради тези двамата съдии, които бяха на ВАР и терен загубихме от 3 мача 7 точки. Това е миналият полусезон срещу Локо Пловдив 3:4, вместо да победим 3:1 – Железов ни вкара два гола от катафалката. После гости на „Герена“ - гол след волейболна асистенция. Главният попита съдията на ВАР дали е чиста ситуацията, той вика „Да, да, голът е редовен“. На ВАР беше Драганов и за мача с Левски ни ги събраха и двамата. Всеки симпатизира на някой отбор. Когато си професионалист, не може да има пристрастия. Това е спортна битка, която трябва да се реши от съдиите“, каза още Любо Пенев.