Старши треньорът на Левски – Николай Костов, остана доволен от победата с 1:0 над Хебър Пазарджик, която отново дойде в последните секунди от срещата. Той разкри защо се е стигнало до това, че отборът да не успял по-рано да си осигури успеха и коментира цялостното представяне на отбора преди международната пауза.

„От победата съм най-доволен. Доволен съм от това, че имаше атмосфера, създадена още веднъж от нашата публика, която поддържаше отбора до последните минути. Доволен съм от старанието на нашите играчи. Видяхте, че направихме доста ротации в тази среща. Нямаше го този синхрон, който го очаквахме. Малко по-тромавичко действахме, но за това има причина. Победихме и това е важно за нас. Не мога да не похваля играчите за това, че си наложиха волята още веднъж. Така се случи. За някои е Божа работа, за нас е закономерност“.

Снимки: Startphoto.bg
86 снимки

„Не ги тренираме тези голове в последната минута. Ако са ви омръзнали, съжалявам“.

„Не можем да говорим за спад. Искам да е ясно – отборът на Хебър игра много добре и бяха организирани през всичките 90 минути. Направиха много добро впечатление, че те не ритаха, не се бранеха, а играха мъжки, бяха много добре разположени по терена, взаимодействаха нелошо, бяха опасни при контраатаките. Затрудниха ни максимално, това е истината. Затова не искам да упреквам нашите футболисти, защото те се стараха. Да, малко по-мудно. Има си причина, може би има някакво изтощение, а и тези ротации също играят своята роля“.

Снимки: Startphoto.bg
29 снимки

„Рикардиньо е един от нашите играчи, чрез които ние пресираме много активно и постоянно противниците си. Той хвърля много усилия и затова е един от най-добре пресиращите играчи в А група. Причината е – от една страна, да си отдъхне малко самият играч, а от друга страна той е с аркада и нямаше как да го рискуваме в този мач“, каза Костов по отношение на отсъствието на Рикардиньо в мача.

„Имаме в паузата почивка от една неделя. Играчите заслужават и имат нужда да починат малко. Събираме се другата неделя, започва тренировъчния процес и да се готвим за останалите мачове“.

Снимки: LAP.bg
72 снимки

„Във втория мач с Айнтрахт не се представихме толкова добре, тъй като не играхме добре с топката, нямахме добри излизания от пресата на противника. За инерция не знам. Мисля, че имаме добър колектив и много добри играчи. Тренираме добре, готвим се за всеки мач, имаме добър колектив и това е нещото, което ми харесва на мен лично. Затова и вярвам в нашите играчи толкова силно“, заяви Костов на своята пресконференция.