Хебър Пазарджик отстъпи с 1:2 на елитния украински Металист 1925 Харков в контролна среща, която се игра на комплекса Емирхан Палас в Сиде. Украинците поведоха първото полувреме, а след почивката удвоиха преднината си. 12 минути преди края Октай Хамдиев намали от дузпа.

Първото полувреме беше равностойно, но украинският отбор направи атака от ляво, която завърши с центриране. Нито един от българските защитници не успя да спре подаването, а те протестираха и за засада. Съдиите обаче не маркираха такава и на задна греда Игор Ногейра прати топката във вратата от два метра.

До края на първото полувреме играчите на Владимир Манчев опитаха да изравнят, но центриранията им не намериха правилния човек в наказателното поле. Второто полувреме също не започна никак лошо за пазарджиклии, които стигнаха до три поредни ъглови удара, но също нямаше кой да нанесе точен удар. В 53-ата минута Стоян Стоичков навлезе в наказателното поле, но си поведе лошо топката и не успя да нанесе удар.

В 57-ата минута Мартинюк и Островски излязоха сами срещу вратаря на Хебър, като последният получи топката и я прати в мрежата за 2:0. Българите обаче можеха да се върнат почти веднага в мача. Ивайло Михайлов направи невероятен пропуск в 59-ата минута, след като от половин метър на празна врата при паднал вратар не успя да насочи топката в мрежата. Влезлият през второто полувреме Октай Хамдиев се освободи от защитник и стреля от границата на наказателното поле. Вратарят на Металист 1925 Коваленко отби топката и тя се отклони в страничната греда. Притичалият Михайлов обаче не успя от 30 сантиметра да я прати във вратата.

В 83-ата минута Октай Хамдиев си спечели сам дузпа и я вкара за 1:2. Той получи топката с гръб, извъртя се към вратата и беше задържан с ръце.

Състав на Хебър Пазарджик: Звонимир Микулич, Корнел Осира, Камен Хаджиев, Муса Сила, Роберт Мазан, Алекс Серано, Венсан Марсел, Богомил Божуркин, Георги Търтов, Марк-Емилио Папазов, Арсенио Валпорт (второ полувреме: Петър Дебърлиев, Николай Николаев, Стилиян Тисовски, Стефан Цонков, Стоян Стоичков, Архан Исуф, Ивайло Михайлов, Мартин Михайлов, Октай Хамдиев, Лорен Маружин, Янков)