Хебър Пазарджик и Локомотив София излизат един срещу друг в пряк сблъсък от групата за оцеляване в пейофите на efbet Лига. Срещата на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик стартира в 15:15 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо.

Това се очертава да бъде един от най-важните мачове в сезона на двата тима, които буквално са изправени до стената. В момента на 14-а ата позиция, която дава право на бараж за оставане, се намира Локо София с 28 точки, с две по-малко от Хебър.

Успех на столичните „железничари“ ще прати „гробарите“ и битката за оцеляване ще стане ожесточена. Загуба на столичани практически ще даде отговор на всички въпросителни. Разликата ще стане пет точки – почти невъзможна за наваксване. Нещо повече, ако „червено-черните“ загубят, опасността от директно изпадане ще стане съвсем реална. Зад тях е Ботев Враца, който победи Пирин в Благоевград и е само на три точки от 15-ата позиция.

Мачът в Пазарджик ще бъде дебют за Красимир Балъков, който пое Локомотив в опит да го спаси от изпадане. Треньорската рокада дойде след поредица от слаби резултати, чиято жертва стана сръбският специалист Данило Дончич.

За Любослав Пенев и компания ситуацията също не изглежда доста позитивна. Тимът загуби тежко с 0:4 първия ½-финал от турнира за Sesame Купа на България срещу Лудогорец в Разград, а поражение днес ще направи задачата на Хебър за оцеляване доста сложна. При това положение мачът от следващия кръг Ботев – Хебър във Враца става финал, който ще определи кой от двата тима ще играе бараж и кой ще изпадне директно във Втора лига.

Единственият отсъстващ от състава на домакините ще бъде наказаният Архан Исуф. По-сериозните проблеми са в лагера на готите от София, където Балъков няма да може да разчита на контузените Бубакар Гайе, Валентин Николов и Гонсало Кардосо. Добрата новина пък е свързана със завръщането на Сиого Тейшера след наказание.

Статистиката показва, че Хебър е загубил четири от последните си пет мача в първенството, докато Локо София няма победа в последните си три гостувания при голова разлика 1:11 в тези срещи.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


15:15 часа | ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК – ЛОКОМОТИВ СОФИЯ

efbet Лига, плейофи, Група на изпадащите, първи кръг

Главен съдия: Радослав Гидженов, град Пловдив

Стадион: „Георги Бенковски“, град Пазарджик


Вероятни състави на двата отбора:

ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК  (4-1-4-1): Петър Дебърлиев – Лазар Марин, Жоао Сеско, Стефан Цонков, Мартин Михайлов – Георги Каракашев – Николас Пенев, Йохан Н’зи, Георги Вълчев, Марк-Емилио Папазов – Ангел Бастунов

 Старши треньор: Любослав Пенев

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ (4-1-4-1): Александър Любенов – Бруно Франко, Диме Димов, Красимир Станоев, Селсо Рапосо – Красимир Милошев – Кевин Маи, Симеон Мечев, Антони Иванов, Карсол Франса – Димитър Митков

Старши треньор: Красимир Балъков