Локомотив Пловдив и Хебър Пазарджик предоставиха истински голов трилър, в който не успяха да се победят и завършиха наравно при зрелищното 3:3 в първия мач от 12-ия кръг на еfbet Лига. Душан Вукович откри още в третата с попадение от пряк свободен удар, а Жулиен Лами изравни в 15-ата, преди капитанът Димитър Илиев донесе пълния обрат за домакините в 33-ата минута.

През втората част Лами отбляза второто си попадение в 54-ата минута и даде нужното спокойствие на пловдивчани, но драмата тепъпрва предстоеше. Резервата Калоян Кръстев върна едно попадение за гостите в първата минута от добавеното време, а Набил Макни, който се отчете с асистенцията за второто попадение, донесе точката за гостите от Пазарджик с гол секунди след изтичането на шесте добавени минути.

Снимки: Startphoto.bg
65 снимки

Като цяло, "черно-белите" бяха по-добрия отбор и контролиха темпото, а също така нямаха и късмет, след като две техни попадения бяха отменени в хода на срещата. Гостите от Пазарджик пък не се отказаха до последния момент и с убийствена ефективност от три точни удара отбелязаха и трите си гола.

По този начин Локомотив Пловдив остава на шестата позиция с 12 точки, докато Хебър вече има пет пункта в актива си на 14-ото място. В следващия кръг възпитаниците на Любослав Пенев, които нямат успех в последните си два двубоя, приемат ЦСКА 1948, докато "гробарите" на Веселин Великов, ще играят със Септември София, отново на "Лаута".

Гостите от Хебър Пазарджик стартираха мача ударно, след като откриха резултата още в третата минута. Играчите на Локомотив Пловдив допуснаха грешка в своята половина, а преди да са изтекли още и 60 секунди от двубоя Ивайло Иванов извърши нарушение, като събори Наби Макни точно пред наказателното си поле, за което получи жълт картон от съдията. От последвалия пряк свободен удар Душан Вукович стреля директно, като прехвърли стената и с помощта на горната греда отбеляза прекрасно попадение във вратата на домакините - 0:1.

Последва натиск от страна на Локо Пловдив, който изравни резултата в 15-ата минута. Ангел Лясков получи отляво в половината на Хебър и след това даде чудесен диагонален пас за Жулиен Лами, който овладя топката на границата на наказателното поле, справи се с Божидар Пенчев, макар и от втория опит, и със силен удар в близкия горен ляв ъгъл на Петър Дебърлиев отбеляза за 1:1.

Пет минути по-късно се стигна до отменено попадение. Отново Ангел Лясков изведе Владимир Медвед отляво, който проби по фланга, навлезе и стреля отлично към далечния ъгъл, като я прати в мрежата. Попадението, обаче, бе разгледано за засада на беларусина със системата ВАР и в крайна сметка бе отменено заради нередовна позиция на Медвед при подаването към него.

Пълният обрат, обаче, стана факт в 33-ата минута. Гостите от Пазарджик загубиха много лесно топката, като грешката бе на вратаря Петър Дебърлиев, който подари кълбото на много активния Лясков, след което записа поредна асистенция. Крайният бранител изведе Димитър Илиев на границата на наказателното поле, а капитанът на „смърфовете“ овладя с десния крак и веднага стреля с левия в обратния ъгъл, което изненада Дебърлиев – 2:1.

В 54-ата минута Локомотив Пд до голяма степен си подпечата успех с трето попадение. Капитанът Димитър Илиев даде хубав пас за Жулиен Лами отдясно в наказателното поле, а след това французинът нанесе мощен удар в горния близък ляв ъгъл на вратата на Дебърлиев, с което вкара втория си гол в мача за 3:1.

Десет минути преди края на редовното време на двубоя бе отменено още едно попадение на сметката на домакините от Пловдив. Появилите се на терена минута по-рано Кристиян Пешов и Мартин Петков взаимодействаха отлично, като вторият получи извеждащо подаване отдясно в наказателното поле и стреля към десния ъгъл, а с помощта на страничния стълб прати топката в мрежата. Попадението, обаче, бе разгледано със системата ВАР и впоследствие отменено заради засада на нападателя.

В първата минута от добавеното време на мача Хебър върна едно попадение. Набил Макни изведе отлично Кръстев между двамата централни защитници на Локомотив , след което нападателят остана сам срещу Кристиан Томов и отбеляза за 3:2.

Това, обаче, не беше всичко, като гостите успяха да стигнат до точката буквално в последните секунди. В изтичането на шестте добавени минути Георги Търтов изведе Набил Макни отляво в наказателното поле, а звездата на „гробарите“ финтира Кристиян Пешов и с удар в близкия ъгъл матира Томов за крайното 3:3.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

efbet Лига

FT .

3 : 3

  • 15’ Жулиен Лами
  • 33’ Димитър Илиев
  • 54’ Жулиен Лами
  • 3’ Dusan Vukovic
  • 90+1’ Калоян Кръстев
  • 90+7’ Набил Макни
  • КРАЙ НА МАЧА! Без победител в истинското зрелище между Локомотив Пловдив и Хебър Пазарджик – 3:3!

    90+8'
  • ГОООООЛ ЗА ХЕБЪР! Набил Макни донесе равенството в последната секунда! Георги Търтов изведе Набил Макни отляво в наказателното поле, а звездата на „гробарите“ финтира Кристиян Пешов и с удар в близкия ъгъл матира Томов за крайното 3:3.

    90+7'
  • ШАНС ЗА ЛОКОМОТИВ! Домакините организираха бърза контраатака, при която Оливер Камдем излезе срещу Дебърлиев, но стреля право във вратаря.

    90+3'
  • ГОООООЛ ЗА ХЕБЪР! Калоян Кръстев върна едно попадение с дебютния си гол за пазарджиклий! Набил Макни изведе отлично Кръстев между двамата централни защитници на Локомотив , след което нападателят остана сам срещу Кристиан Томов и отбеляза за 3:2.

    90+1'
  • Шест минути добавено време на двубоя.

    90+1'
  • Още една промяна и за Хебър – Калоян Кръстев се появи на мястото на Георги Стайков.

    81+4'
  • ОТМЕНИХА НОВ ГОЛ ЗА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ! Появилите се на терена минута по-рано Кристиян Пешов и Мартин Петков взаимодействаха отлично, като вторият получи извеждащо подаване и стреля към десния ъгъл, а с помощта на страничния стълб прати топката в мрежата. Попадението, обаче, бе разгледано със системата ВАР и впоследствие отменено заради засада на нападателя.

    80'
  • Четвъртата смята – Николас Пенев влезе на мястото на Владимир Медвед.

    79'
  • Третата промяна бе свързана с напускането на Жулиен Лами и замяната му с Кристиян Пешов.

    79'
  • Ефе Али се появи на мястото на Христо Иванов.

    79'
  • Четворна смяна в състава на Локомотив – Мартин Петков влезе на мястото на капитана Димитър Илиев.

    79'
  • В 75-ата минута играта бе спряна, за да се може да бъде оказана медицинска помощ на привърженик на Локомотив, а на терена влезе и линейка, за да го изведе от стадиона.

    75'
  • Още една смяна за Хебър – Кристиан Андонов замени Божидар Пенчев.

    69'
  • УДАР! Владимир Медвед получи извеждащо подаване отляво в наказателното поле и стреля опасно, но покрай вратата на Хебър.

    68'
  • ШАНС ЗА ЛОКОМОТИВ! Владимир Медвед получи успоредно подаване отдясно, Николай Николаев го изпусна, след което играчът на домакините нанесе удар, който обаче премина покрай вратата на Петър Дебърлиев.

    65'
  • Смяна и за Локомотив Пловдив – Йоан Н’зи замени Ивайло Иванов.

    64'
  • Още една промяна за пазарджиклий – Янко Ангелов влезе на мястото на голмайстора Душан Вукович.

    59'
  • Нова смяна за Хебър – Радослав Терзиев бе заменен от Шейк Диаманка.

    58'
  • УДАР! Оливер Камдем получи извеждащо подаване зад защитата на Хебър отдясно в наказателното поле и стреля ниско по диагонала, но в аут.

    57'
  • ГОООООЛ ЗА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ! Жулиен Лами с второ попадение! Капитанът Димитър Илиев даде хубав пас за Жулиен Лами отдясно в наказателното поле, а след това французинът нанесе мощен удар в горния далечен десен ъгъл, с което вкара втория си гол в мача за 3:1.

    54'
  • Смяна в състава на Хебър на почивката – Калоян Пехливанов замени Милен Гамаков.

    46'
  • Старт на второто полувреме!

    46'
  • Край на първото полувреме!

    45+2'
  • Една минута добавено време на първата част.

    45+1'
  • Първо официално предупреждение и за играч на Хебър - то бе за голмайстора Душан Вукович.

    41'
  • ГООООЛ ЗА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ! Капитанът Димитър Илиев донесе пълния обрат! Гостите от Пазарджик загубиха много лесно топката, като грешката бе на вратаря Дебърлиев. Много активният Лясков я отне и записа поредна асистенция, след като изведе Димитър Илиев на границата на наказателното поле. Капитанът на „смърфовете“ овладя с десния крак и веднага стреля с левия в обратния ъгъл, което изненада Дебърлиев – 2:1.

    33'
  • УДАР! Лясков намери Христо Иванов отляво в наказателното поле, който стреля ниско към близки ъгъл, но в ръцете на Петър Дебърлиев.

    32'
  • ВЪЗМОЖНОСТ! Ангел Лясков можеше да отбележи доста ефектен гол, когато опита нещо средно между удар и центриране от въздуха, при което топката описа коварна траектория и „кацна“ върху мрежата на вратата.

    31'
  • ОТМЕНИХА ГОЛ ЗА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ! Отново Ангел Лясков изведе Владимир Медвед отляво, който проби по фланга, навлезе и стреля отлично към далечния ъгъл, като я прати в мрежата. Попадението, обаче, бе разгледано за засада на беларусина със системата ВАР и в крайна сметка бе отменено заради нередовна позиция на Медвед при подаването към него.

    20'
  • ГООООЛ ЗА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ! Жулиен Лами изравни резултата! Ангел Лясков получи отляво в половината на Хебър и след това даде чудесен диагонален пас за Жулиен Лами, който овладя топката на границата на наказателното поле, справи се с Божидар Пенчев, макар и от втория път, и със силен удар в близкия горен ляв ъгъл на Петър Дебърлиев отбеляза за 1:1.

    15'
  • ГООООЛ ЗА ХЕБЪР! Душан Вукович отбеляза прекрасно попадение! Срещата започна ударно за гостите от Пазарджик, които откриха резултата още в третата минута. Преди да са изтекли още и 60 секунди от двубоя Ивайло Иванов извърши нарушение около дъгата на наказателното поле, като събори Наби Макни точно пред наказателното си поле, за което получи жълт картон от съдията. От последвалия пряк свободен удар Душан Вукович стреля директно, като прехвърли стената и с помощта на горната греда отбеляза прекрасно попадение във вратата на домакините.

    3'
  • Първи жълт картон в двубоя. Получи го Ивайло Иванов от тима на Локомотив Пловдив за нарушение срещу Набил Макни.

    1'
  • Начало на мача в Пловдив!

  • Стадион: Стадион Локомотив, Пловдив
    Рефер: Мариян Гребенчарски
    Излъчва: Diema Sport


FT  | ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК  3:3

0:1 Душан Вукович 3'

1:1 Жулиен Лами 15'

2:1 Димитър Илиев (к) 33'

3:1 Жулиен Лами 54'

3:2 Калоян Кръстев 90+1'

3:3 Набил Макни 90+7'

Отменен гол: Владимир Медвед (Локомотив Пловдив) 20', Мартин Петков (Локомотив Пловдив) 80'

еfbet Лига, 12-и кръг

Главен съдия: Мариян Гребенчарски, град Самоков

Стадион: „Локомотив“, град Пловдив


Стартови състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (4-1-4-1): 81. Кристиан Томов - 71. Оливер Камдем, 4. Мартин Паскалев, 91. Хорхе Сегура, 44. Ангел Лясков - 33. Георги Каракашев - 99. Жулиен Лами ⚽⚽, 6. Христо Иванов, 22. Ивайло Иванов ж.к., 21. Владимир Медвед - 14. Димитър Илиев (к) 

Резерви: 1. Даниел Амбарцумян (вр), 12. Ефе Али, 7. Данило Полонский, 75. Йоан Н’зи, 16. Кристиян Пешов, 19. Мартин Хайдаров, 17. Николас Пенев, 10. Мартин Петков, 5. Тодор Павлов

Старши треньор: Любослав Пенев

ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК (5-4-1): 1. Петър Дебърлиев (к) - 44. Николай Николаев, 55. Мартин Михайлов, 18. Радослав Терзиев, 88. Милен Гамаков, 21. Божидар Пенчев - 77. Октай Хамдиев, 19. Георги Стайков, 11. Душан Вукович ⚽ ж.к., 98. Георги Търтов - 70. Набил Макни ⚽

Резерви: 37. Марсио Да Роса (вр), 84. Стилиян Тисовски, 23. Калоян Пехливанов, 8. Кристиан Андонов, 9. Калоян Кръстев ⚽, 29. Шейх Диаманка, 14. Янко Ангелов, 7. Олексий Збун, 24. Енцо Ел Фатахи

Старши треньор: Веселин Великов

подкрепя българския спорт