Ботев Враца и Хебър се изправят един срещу друг в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион "Христо Ботев" е от 14:00 ч. и ще бъде ръководен от Васимир Ел-Хатиб. Домакините са предпоследни в класирането едва с 14 точки, докато пазарджиклии заемат 12-а позиция с 27 пункта.
 
Отборът на Христо Янев се нуждае от задължителен успех днес, за да съхрани шансове да се добере поне до 14-ото място, което дава право на участие в бараж за оставане в елита. В момента врачани са на 11 точки от тази позиция.
 
Евентуална победа на Хебър ще отдалечи тима от 13-ото място, което се явява "билет" за баража. Оптимизмът в лагера на пазарджиклии идва от добрите мачове през пролетта.
 
В последния кръг Ботев Враца прекъсна негативната си серия от шест последователни поражения, след като се добра до равенство срещу Берое (2:2) в Стара Загора. Даниел Генов се разписа дълбоко в добавеното време и се превърна в герой за своя тим.
 
По време на паузата за националните отбори и Ботев, и Хебър играха контроли. Момчетата на Христо Янев се наложиха над Славия с 3:1, а "гробарите" загубиха тежко от ЦСКА 1948 с 1:4.
 
Домакините нямат сериозни кадрови проблеми, с изключение на наказания Браян Мендоса. Добрите новини за Любо Пенев са свързани със завръщането на Йохан Н’зи, Мартин Михайлов, Николай Николаев и Октай Хамдиев.