Хебър ще бъде домакин на Ботев Пловдив в мач от 4-ия кръг на efbet Лига.Срещата е с начален час 21:15 и ще се предава на живо по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от мача.

Поради проблеми с настилката на стадиона в Пазарджик, срещата ще се проведе на "Колежа". Това създава необичайна ситуация, в която "домакините" всъщност ще играят на терена на своя съперник, което може да повлияе на изхода на двубоя.

Хебър преживява труден период в началото на сезона. В последните си пет мача отборът регистрира четири загуби и едно равенство. Те загубиха срещу Арда с 1:2 и срещу ЦСКА София с 1:3, а в първия си домакински мач за сезона отстъпиха на Спартак Варна с 0:2. Единственото им положително представяне беше равенството 1:1 със Славия София. В европейските клубни турнири също не успяха да се представят добре, след като бяха разгромени от унгарския Фехервар с 2:5.

Ботев Пловдив се намира в по-добра форма, макар и не без своите предизвикателства. В последните си пет мача отборът има две победи, две загуби и едно равенство. Те постигнаха ценна победа срещу Зрински с 2:1 в първия мач от Лига на конференциите, но не успяха да защитят аванса си и загубиха с 0:2 в реванша, отпадайки от турнира. В efbet Лига постигнаха минимална победа над Крумовград с 1:0, но загубата от Панатинайкос с 0:4 в квалификациите за Лига Европа подчерта някои слабости в отбора.

Историята на срещите между двата отбора показва, че ЦСКА 1948 има предимство в преките двубои. В последния мач през април тази година ЦСКА 1948 победи Локомотив София с 2:1 у дома. Въпреки това, Локомотив София успя да запише равенство 0:0 в последната среща на "Надежда" през октомври 2023 г. В предходните срещи обаче, ЦСКА 1948 доминира, включително с впечатляващата победа с 6:0 през март 2023 г.

 

подкрепя българския спорт